Výroba trojnožky na bourání hovězího masa

Na žádost řeznického mistra a známého kuchaře jsme vyrobili bytelnou trojnožku na bourání masa.

Řezník s kuchařem se domluvili na natočení videa, které zachytí rozbourání hovězí půlky, naporcování masa, jeho okořenění až po konečnou tepelnou úpravu v podobě pečení a grilování.

A právě na rozbourání hovězí půlky jsme mistru řeznickému vyrobili bytelnou trojnožku, které mu umožnila snadnější manipulaci s velkým kusem masa.

Na výrobu trojnožky jsme použili smrkové hranoly o průřezu 9 x 9 cm. Hranoly byly dlouhé 3,30 m a na dřevo nebyla použita žádná povrchová úprava. Při plném roztažení nohou trojnožky je vzdálenost mezi nimi  3 metry. V horní části byly hranoly pospojovány speciální sadou kování. 

Nakonec byl přimontován řetěz s háky na uchycení celé půlky hovězího skotu.

trojnozka-9
trojnozka
trojnozka-10
trojnozka-12
trojnozka-1
trojnozka-11
trojnozka-2
trojnozka-3
trojnozka-4
trojnozka-13
trojnozka-5
trojnozka-6
trojnozka-14
trojnozka-15