Na žádost řeznického mistra a známého kuchaře jsme vyrobili bytelnou trojnožku na bourání masa.
Řezník s kuchařem se domluvili na natočení videa, které zachytí rozbourání hovězí půlky, naporcování masa, jeho okořenění až po konečnou tepelnou úpravu v podobě pečení a grilování.
A právě na rozbourání hovězí půlky jsme mistru řeznickému vyrobili bytelnou trojnožku, které mu umožnila snadnější manipulaci s velkým kusem masa.
Na výrobu trojnožky jsme použili smrkové hranoly o průřezu 9 x 9 cm. Hranoly byly dlouhé 3,30 m a na dřevo nebyla použita žádná povrchová úprava. Při plném roztažení nohou trojnožky je vzdálenost mezi nimi 3 metry. V horní části byly hranoly pospojovány speciální sadou kování.
Nakonec byl přimontován řetěz s háky na uchycení celé půlky hovězího skotu.